Gyakori kérdések

A megkeresések alapján összeszedtem az esküvői fotózás előtt leggyakrabban felmerülő kérdéseket:

Egyedül dolgozol?
Általában egyedül, de ha igénylitek akkor párban dolgozunk Hevesi Norbi esküvői fotós barátommal (http://www.h1studio.hu/).

Miért érdemes két fotóssal készítettni az esküvői fotókat?
Ennek több oka is van:
– A fotózáson inspiráljuk egymást, sok jó ötlet született már így.
– Egy esküvői fotós fizikailag nem tud ott lenni mindenhol, egy nagyobb vendégszámú esküvőnél ez kifejezetten hátrány.
– Az esküvői történések és a kreatív fotók is több szemszögből, más stílusban lesznek megörökítve.
– Eltérő egyéniségek vagyunk a fotózásban, kiegészítjük egymást.
– Több kép készül.
– …és még sorolhatnám…

Például két kép, pár másodperc eltéréssel Norbi látószögéből:

imola_adam-298

 

..és az enyémből:

eskuvoi-fotos_gyik-004

 

Hol vállalsz fotózást?
Természetesen az ország bármely területén. Szívesen utazom bárhová, ilyenkor útiköltséget kell felszámolnom (Dunakeszitől), de ezt külön tételként jelzem az árajánlatban!

Vállalsz-e több esküvőt egy hétvégére?
Semmiképp! A Nagy Napon csak rátok koncentrálok!

Miért nincsenek a weblapon árak?
Ennek az oka nagyon egyszerű. Csak akkor tudok árajánlatot készíteni, ha előtte egyeztetjük, hogy milyen igényeitek vannak. Például, ha csak a kreatív fotózást és a szertartás megörökítését kéritek, akkor az kevesebbe fog kerülni, mint egy egész napos rendelkezésre állás!

Óradíjjal dolgozol?
Nem, inkább rendelkezésre állási díjnak nevezem. A kettő közti különbség, hogy Titeket nem érhet az a meglepetés, hogy a megkezdett órák után óradíjat számolok fel. Előre megbeszéljük, hogy mit szeretnétek, és az árajánlatban a végleges ár fog szerepelni. Nem lesz olyan tétel, hogy minden további megkezdett óra + X forint!

eskuvoi-fotos_gyik-001

 

Mit jelent, hogy egész napos rendelkezésre állás?
Ez a készülődéstől nagyjából a menyasszonytánc végéig tart.

Mennyi idő kell a kreatív esküvői fotózásra?
Az esküvő napján nagyon feszített a menetrend, a kreatív fotózáshoz legalább 2-3 óra szükséges, ha több helyszínen szeretnétek fotókat, akkor az helyszínek közti utazási idővel is kell számolni.

Van-e lehetőség az esküvő után, más napon, hétköznap a kreatív fotózásra?
Igen, sőt nagyon ajánlom! Ennek nagyon sok előnye van, Ti túl vagytok az esküvőn, pihentebbek, felszabadultabbak vagytok, sokkal több idő van a kreatív fotók elkészítésére, több helyszínt tudunk bejárni, el tudunk menni olyan helyszínekre is, ahová az esküvő napján nem jutnánk el a távolság miatt.

Mikor kell fizetni, van-e foglaló?
Fizetni a kész képek átadásakor kell, foglaló az ár 20%-a, ezt szerződéskötéskor kell fizetni!

eskuvoi-fotos_gyik-003

 

Mit kapunk?
Nagy felbontású, válogatott, minőségi képeket digitális formátumban, ezekből előhívathattok papír képeket akár nagy méretben is. Külön jelszavas galériát a weblapon 3 hónapra, illetve a blogon megjelenést az esküvő után kb. 2 héttel. Ha nem akartok megjelenni a blogon, nem probléma, ettől függetlenül a jelszavas galéria működik, és csak azok látják, akiknek megadjátok a hozzáférést. Ezek a tételek szerepelnek az árajánlatban is.

Mikor kapjuk meg digitális formátumban a képeket?
Az esküvő után 2-4 héttel.

Hány kép van az árban?
Nincs limit, egy egész napos esküvőn átlagosan átadott képek száma minimum 4-600 db. Természetesen ennél jóval több fotó készül, de csak az alaposan leválogatott és feldolgozott képeket adom át.

eskuvoi-fotos_gyik-033-1

 

Lehet-e papírképet rendelni?
Igen, erre külön kitér az árajánlat.

Lehet-e nálad rendelni fotókönyvet?
Természetesen igen! Erre külön árajánlatot készítünk az esküvőtök után. A fotókönyv képeit Ti is kiválogathatjátok, de rám is bízhatjátok a válogatást, persze csak akkor gyártjuk le a könyvet, ha a tervet megnézitek és elfogadjátok. Mivel a profilomban szerepel a nyomdai előkészítés és tervezés, így én készítem a fotókönyvetek tervét is. További infók itt!

fotokonyv 008

 

Vállalsz-e esküvő előtti jegyesfotózást?
Igen, sőt az esküvő előtt nagyon ajánlom, hiszen jobban megismerkedünk, Ti is ráhangolódtok a fényképezőgép kattogására. Erre úgy is van lehetőség, ha még nincs meg az esküvőtök időpontja, csak szeretnétek egy felszabadult fotósorozatot magatokról.

Vállalsz-e portré-, gyermekfotózást?
Igen, felnőtt portrét, üzleti portré sorozatot az általatok kiválasztott helyszínen vagy helyszíneken. Gyermekfotózást a szabadban, vagy saját természetes környezetben (gyerekszoba, otthon, játszótér, stb.), stúdiófotózásra gyermekek esetében (jelmezbe öltöztetés, stb.) nincs lehetőség.

Mit jelent a képek feldolgozása?
A fotókat leválogatom, színeit beállítom, retusálom, hogy még szebbek legyenek.

Milyen fényképezőgépet használsz?
A Canon professzionális vázait és objektívjeit használom.

janka-002