Ti írtátok…

Timi és Dávid

Esküvő DJ-ként a legnehezebb dolog a szolgáltatók kiválasztása volt a nagy napunkra. Zolival egy esküvőn találkoztam, ahol mindketten dolgoztunk. Azóta folyton nézegettük az újabbnál újabb és jobbnál jobb képeit. Gyorsan el is döntöttük, hogy ő lesz a fotósunk és alkalmazkodtunk a szabad dátumaihoz.
A jegyes fotózásunkra kb. 3 héttel az esküvő előtt került sor, amikor is megtapasztalhattuk mindketten, hogy milyen az ha az embert folyton fotózzák. Szerencsére Zoli mindenben segített nekünk, folyton kaptuk az instrukciókat, hogy miként álljunk be, hogy a lehető legjobb képek készüljenek. A végeredmény hihetetlenül jóra sikeredett és tudtuk, hogy az esküvői képeinkben sem fogunk csalódni.
Aztán eljött az esküvőnk napja amikor is már rutinból pózoltunk a kamera előtt a kreatív fotózáson. :) Minden hibátlanul zajlott, Zoli mindig tudta, hogy mikor és hova álljon, hogy a legjobb szögből kapja le az eseményeket. Profizmusának köszönhetően olyan képeket kaptunk, hogy elég csak rájuk nézni és újra átélhetjük az esküvő minden pillanatát. :)

Ezúttal köszönjük szépen mégegyszer a csodásan megörökített emlékeket neked!

Timi és Dávid jegyesfotói
Timi és Dávid esküvői fotói


AnettBalazs_eskuvo 317Anett és Balázs

Az esküvőnk szervezésekor kardinális kérdés a fotós volt, mert valljuk be nem igazán születtek rólunk jó képek…
A párom közölte egy biztos: ha ő valaha megnősül, azt csakis egy ejtőernyős ismerőse, Sebi fotózhatja. Annyira hogyha esetleg a nagy napunkon Sebi nem érne rá, toljuk az időpontot. Nem is nagyon foglalkoztam a kérdéssel, fotós pipa. Aztán közeledett a mi napunk. Le is fixàltuk a jegyes fotózást. Ami hogy hogynem pont egy nem éppen szolíd legény- és egy leánybúcsú utáni napra esett. A képeken viszont ebből semmi nem látszik, fantasztikusak lettek. Kezdtem megérteni mi ez a nagy ragaszkodás… Az esküvő végére menthetetlenül “Sebista” lettem. Nem tudom mit és hogyan csinál, de a készülődés első pillanataitól remek képek születtek. …pedig nem voltam éppen toppon: hol bealudtam, hol grimaszoltam – nehezítve ezzel a munkáját. Nem volt tolakodó, olykor észrevétlenül dolgozott, nem irànyította, fotózta az esküvőt. Nem erőltetett ránk beállításokat, MINKET fotózott úgy, ahogy vagyunk, éppen ezért nem lett mű a végeredmény.

…és sikerült elérnie a lehetetlent: én az antifotóalbum-lány órákra bele tudok feledkezni a képeibe…

Anett és Balázs jegyes fotói
Anett és Balázs esküvői fotói


Agi_blog 007Kedves Sebi!

Nagyon jólesett újra látni Téged, beszélgetni a régi ejtőernyős-repülős időkről :) Azóta sokminden történt, mindkettőnknek családja, “civil” élete lett, és jó látni, hogy ebben is megtaláljuk a boldogságot. Az egész hozzáállásodon látszott, hogy nagyon szereted a gyerekeket, és te is tudod, milyen gyorsan nőnek, és mekkora kincs az a pár megörökített pillanat, ami a gyerekkorból marad! Nagyon köszönjük a csodálatos képeket, végre készültek szép számban olyanok is, amin mind a 4-en rajta vagyunk! Jó volt látni, hogy rögtön a helyszínen megmutattál már néhányat a gépen, és még aznap este kaptunk egy kis ízelítőt is e-mailen! Szerencsére a teljes gyűjteményre sem kellett sokat várnunk, hihetetlen, hogy 3 napon belül 230 csúcsszuper családi kép boldog tulajdonosai lehettünk! Valamelyik este nekiálltam, hogy kiválogassam belőle a 20 legjobbat, és jelentem, nem sikerült! :)

Továbbra is ilyen derűs napokat kívánunk Neked, mint amilyen ez a vasárnapi volt!

Ágiék fotói


SzabiZoli_web 117Szabina és Zoli

Leírhatatlanul gyönyörű szép képek készültek az esküvőnkön amit neked köszönhetünk. Fantasztikus ötleteid, megoldásaid, beállításaid révén örökre egy csodálatos emlék magad nekünk életünk legboldogabb napja, de nem csak az a nap, hanem a meghívó- és a jegyes fotózásunk is hasonlóképpen. Nagyon fontosnak tartjuk megjegyezni ami még a profizmusodon túl is mindenképpen pozitív volt számunkra, hogy megbízható, precíz, mindig elérhető, végtelenül kedves, türelmes, figyelmes és segítőkész vagy. Ezt is köszönjük. :) Mindenkinek ajánlani fogunk Téged ha barátunk vagy ismerősünk fotóst keres az esküvőjére, ez nem is kérdés! :)

További hasonló sikereket kívánunk a későbbiekben is! Üdv, Szabi és Zoli

Szabina és Zoli jegyesfotói

Szabina és Zoli esküvői fotói


Barbara_portre_blog 025Barbara

Mintha rég ismertük volna már egymást. Sebivel nagyon könnyű volt megértetni magam, mit és hogy szeretnék. Tele volt energiával, ötlettel. Tudja mikor mit mondjon, és meg is hallja, amit a másik mond neki. Tele voltam izgalommal a fotózás előtt. Láttam már a fotóit Sebinek, ezért tudtam, hogy igazi profi, szenzációs sminkest is ajánlott, és pazar műtermet. Így a sok profi közt már csak én szúrhatom el – gondoltam magamban. Az első pár kattintás után Sebi már mutatta a képeket, és leesett az állam, megjött az önbizalmam. A sorozat ugyan ajándékba készült a kedvesemnek, de hatalmas ajándékot kaptam én is a képek által. Más szemmel tudok a tükörbe nézni és magamra gondolni. Mindenkinek meg kéne tapasztalni legalább egyszer az életében ezt a “lélekbeöntést”! Életem egyik legjobb döntése volt, hogy megkerestem Sebit, és már tervezgetem, milyen új apropót találjak egy újabb “munkára”. Minden, amit kaptam Sebi képei által, megfizethetetlen, pótolhatatlan. Nagyon köszönök mindent!

Barbara fotói


JuditZoli_eskuvo 150Judit és Zoli

Szokták mondani az emberek: “Nincsenek véletlenek” Egy ilyen “véletlennek” köszönhetjük Sebit:)

Egy dologban voltam menyasszonyként biztos, hogy olyan fotóst szeretnék, aki életem legszebb napjának minden mozdulatát úgy örökítse meg, ha majd ősz hajjal nézegetjük azt a férjemmel, ugyan azt érezzük, mint akkor :) mint ha ott lennénk… :)

Nagyon izgultunk az első, jegyes fotózás előtt, hiszem különösebben még nem voltunk ilyen szituációban életünk során, hogy hatalmas objektívvel ellátott fényképezőgép kattanásait halljuk, s a mögötte levő fotós, Sebi:) árgus szemmel figyelje, kövesse, minden mozdulatunkat-és örökítse meg a “pillanatot”. Mindenben segített, hogy éppen mit tart jó ötletnek, hogy a képek, amit készít, hogy mutatnak majd jól, mert az elején nem jött nekünk magától azért semmi:) de azután már mondania sem kellett. Kialakul egy olyan bizalom az alatt a pár óra alatt, ami egy olyan nyugodtságot hoz magával, hogy egészen a nagy napig ki tart! Minden menyasszony és vőlegény izgul mindenen az nap, hogy jól mondja a hivatalban, templomban a szöveget, hogy jól fogja-e érezni a násznép magát, hogy milyen lesz az étel, a kiszolgálás, a dekoráció és sok más dolog. Én… egy dolog miatt nem izgultam, a Fotós miatt.. Sebi miatt… reggeltől velem volt… a készülődéstől az esküvő zárásáig… ott volt velem, velünk a nehéz pillanatoknál, a könnyeknél, a mosolyoknál, a bulinál, minden pillanatnál és tudtam, hogy számíthatunk rá mindenben! A képek olyanok lettek, amiket szerettünk volna, nem csak szimpla képek….. Élnek…. és minden szerettünknek, (aki ott volt velünk a nagy napon) nem csak a fotóját, hanem érzéseit láthatjuk bennük és ennél fontosabb semmi nincs a világon!

Ez úton is szeretnénk ismét megköszönni Neked mindent! Judit és Zoli

Judit és Zoli jegyes fotói

Judit és Zoli esküvői fotói


PetraLaci_eskuvo 014Petra és Laci

Sebit 2012-ben, egy baráti pár esküvőjén ismertük meg. Nagyon megtetszettek a képei, a kedvessége, ügyessége. Többek között ezek miatt döntöttünk úgy, hogy őt kérjük meg, örökítse meg az esküvőnket és előtte készítsen rólunk jegyes fotókat is. A jegyes fotózás előtt nagyon izgultunk, még sosem vettünk részt ilyen fotózáson. Sebinek köszönhetően a hangulat nagyon laza, oldott volt, sokat nevettünk, hülyéskedtünk! Gyorsan eltelt az a néhány óra, szinte észre sem vettük hogy repül az idő! Az esküvőnk napja Sebivel kezdődött Ő vitt a fodrászhoz, kozmetikushoz, majd ő vitt haza, ahol megörökítette az öltözködésünket is! A kreatív képek ezek után készültek. 2 helyszín is volt: az egyik a MODEM épülete, a másik pedig a debreceni Vidámpark volt. Nagyon jól éreztük magunkat, élveztük a fotózást. Könnyű dolgunk volt, Sebi profi fotós! Tetszett, hogy mindig nyugodt, jókedvű, mindig volt egy-egy kedves szava hozzánk! Meggyőződésem, hogy az ő nyugodtsága nagy hatással volt ránk, nem görcsöltünk az esküvőn, szertartáson, vidáman és sajnos nagyon gyorsan eltelt az a nap. Sebi profi módon örökítette meg a legszebb pillanatokat az esküvőn. A képeket visszanézve mindig szívesen gondolunk vissza 2013. május 11-re. Az esküvői képekből most Karácsonykor elkészült egy Scrapbook is a szülők nagy örömére! Ezúton is nagyon köszönjük Neked Sebi a profi munkádat és sok sikert kívánunk a következő évekre! Nyugodt szívvel fogunk ajánlani barátainknak, ismerőseinknek is!

Gacsalád (Petra & Laci)

Petra és Laci jegyesfotói

Petra és Laci esküvői képei


Orsi és István

Az esküvőnk szervezésekor a fotózást az egyik legfontosabb tényezőnek tartottuk, mivel ez őrzi meg nekünk, családunknak és barátainknak a megélt pillanatokat. Sebi munkáját már láttuk, ugyanis volt szerencsénk egy olyan esküvőn ott lenni, ahol Ő fotózott. Képeiből sugárzik a természetesség, az élet és a maximális profizmus. Mi már az első személyes találkozó előtt eldöntöttük, hogy szeretnénk, ha Ő örökíteni meg azokat a pillanatokat, amik számunkra oly fontosak. Nagy mázlink volt, mert szabad volt még arra a hétvégére … ! :-) A jegyes fotózásra kicsit félve készültünk, mert úgy gondoltuk nem vagyunk túl fotógének. Sebi tökéletesen kezelte a helyzete lazaságával és humorával. Egyik pillanatról a másikra oldotta a feszültséget. Végül észre sem vettük és 3-4 órát töltöttünk vele a Margit-szigeten, miközben sétáltunk, beszélgettünk és megismertük egymást. Az esküvő napján egész nap borult volt az idő és esett. A szertartásra azonban kisütött a Nap és minden úgy alakult, ahogy az a Nagy Könyvben meg van írva. Sebi minden mozdulatunkat követte a készülődéstől a buli végéig, mindezt úgy, hogy szinte észre sem vettük, hogy ott van. A háttérből úgy örökíti meg a pillanatot, hogy a kép teljesen visszaadja az adott történések hangulatát. Nem műtermi képeket készít, hanem életképeket. Nekünk ez volt a legfontosabb! Az esküvő rombolását eltakarítva (ruha javítása, tisztítás :-) ) két héttel később került sor a kreatív fotózásra. Mondanunk se kell, hogy újabb 4 órát töltöttünk Sebivel és végig nevettük az egészet. A jó hangulat a képeken is tükröződik. Családunk és mi is ámulva nézzük azóta is az általa készített képeket. Ha a jövőben lesz olyan fontos pillanat, amit szeretnénk megörökíteni, biztos, hogy Őt keressük fel! :-) Nagyon köszönjük, Sebi!

Orsi és István

Orsi és István jegyes fotói

Orsi és István esküvő utáni fotói


andi_tibi-150Andi és Tibi

Egy csodálatos nap volt, ami a mai napig él tovább! Kerestük egymást régóta, és megtörtént a csoda! Egy szép májusi napon találkoztunk, és rá egy évre 2012. április 13-án 13 órakor örök hűséget esküdtünk egymásnak! Eme jeles nap megörökítésére Sebit kértük fel. Ilyen fotózásban nem volt még részünk. Hihetetlenül profi, kihozza az emberekből a legjobbat. Nincsenek kényszeres beállítások, a lényeg, hogy legyél természetes! És ezt segíti is kedvességével, közvetlenségével, humorával és természetesen maximális profizmusával. Szinte észre sem vettük, hogy ott van, fáradhatatlanul jött velünk egész nap. Abszolút tiszteletben tartotta, hogy milyen helyszíneken szeretnénk ha megörökítene bennünket. Jókat beszélgettünk és ő közben csak fényképezett. Olyan dolgokat hozott ki belőlünk, amiről azt sem tudtuk, hogy képesek vagyunk megcsinálni. Nem éreztük magunkat zavarban vagy kényszeresen. Nagyon-nagyon jó volt ez a nap!!!!!!!!!! Köszönjük mind azt a segítséget amelyet adott ezen a fantasztikusan szép napon. Jó szívvel ajánljuk munkáját mindazon embereknek, akik szeretnék, hogy az életüket meghatározó élmények valóban maradandóak legyenek! Köszi Sebi! Andi, Tibi

Andi és Tibi esküvői képei


renigabor_eskuvolr-083Reni és Gábor

A Nagy Napunk valóban úgy alakult, ahogyan, azt mi szerettük volna! :) Ehhez nagyban hozzájárult egy személy, aki a legtöbb időt töltötte velünk ezen a napon, és Ő nem más, mint Sebi! :) Kora reggeltől, másnap hajnalig velünk volt, töretlen lelkesedéssel, arcáról el nem tűnő mosollyal. :) A puszta jelenléte, egy mosolya, kacsintása elég volt, s mi oldottan, felszabadultan éreztük magunkat. A meteorológia egész napra esős időt jósolt, Ő készült B verziókkal, de mi olyan nagyon szerettük volna a napsütéses jó időt, hogy imádkoztunk érte,és megkaptuk! :) Az esküvő előtti jegyesfotózáson meseszép képek készültek rólunk. S az esküvőn készült képek pedig még ennél is gyönyörűbbek, olyanok, amilyenek mi vagyunk, a tekintetek szinte beszélnek, maximálisan visszaadják a hangulatot, ami frenetikus volt. :) Kis létszámú vendégseregünk is el volt ragadtatva a mi “óriás” fotósunktól. Órákig tudnánk sorolni, hogy Sebi mennyire megbízható, precíz, maximalista, szerény…, de aki egyszer találkozik vele, biztos benne, hogy vele szeretné elkészíttetni az esküvői fotóit. Az egyik legjobb döntés volt, hogy Sebit kértük meg, hogy megörökítse az Életünk egyik legfontosabb napját! :) Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert a videós (Sebi ajánlotta), a ceremóniamester (+Viki), a zenekar, a fodrász, a sminkes, a virág dekoratőr, az étterem dolgozói, mindenki-mindenki rengeteget segített, hogy mi a lehető legjobban érezzük magunkat.

Mindenkinek csak ajánlani tudjuk Sebit! :) Aki számunkra már több, mint fotós :) Abban is biztosak vagyunk, hogy nem csak a jegyes, és az esküvői fotóinkat örökítette meg! :) A jövőben még biztosan találkozunk… :)

Sebi, mindent köszönünk! Reni és Gábor

Reni és Gábor jegyesfotói

Reni és Gábor esküvői képei


agiszilard_blog-119_0Ági és Szilárd

Az esküvőre készülve megosztottuk a feladatokat, a fotós keresése Szilárdé volt: egyrészt hobbija a fotózás és a fotós-technikai kérdések, másrészt a cégénél sok a fiatal pár, így jöttek az esküvői infók, tapasztalatok, képek, fotósok nevei. Megnéztünk több honlapot, de hopp!, Zoli képein megakadt a tekintetünk. A fények, a beállítások, a hátterek, az elmosódások, a csúcs szuper optika, és persze látszott a fotókon, hogy ha kell, Zoli hasra fekszik a földön egy jó kép kedvéért:). És tényleg. Döntöttünk, találkoztunk és döntöttünk. Már akkor nagyon szimpatikus volt: barátságos, figyelmes, természetes, szerény, pontos, szakértő és nem utolsó sorban rugalmas. A jegyes fotózás majd 4 órán át tartott, eleinte feszélyezve éreztük magunkat: fura volt a helyzet, pedig Zoli semmi természetelleneset nem kért tőlünk. Sőt, szava járása, hogy vele ne is foglalkozzunk, csak egymással, ő csak ott kattintgat körülöttünk, és ne is nézzünk rá, mert nem szeretne a képeken lenni. Egy idő után már fel sem tűnt, hogy ott van. Csak akkor szólt, ha valami nem jól mutatott volna a képeken. Nem akarta, hogy így vagy úgy álljunk, hanem hagyta, hogy magunk legyünk, így lettek a képek olyan természetesek:) akkor is és az esküvőn is. Szeptemberben aztán már “tapasztalt” csapattá állunk össze:) Segített, hogy már dolgoztunk együtt!!! Az esküvőn “nemcsak” mint fotós volt jelen, de ügyelt rá, hogy mindig egyek-igyak valamit, és segített a készülődésben is. Nem könnyű ennyiféle emberhez igazodni és mindenki stílusát, kívánságát követni. Neki ez megy. Még a füzéri várhoz is felmászott velünk:). Elfogadtuk azt a tanácsát, hogy a kreatív fotózás ne az esküvő napján legyen, így lett hétfőn, az esküvő után. Nem bántuk meg, a képek magukért beszélnek. S bár a galériában csak pár képet láthattok, higgyétek el, hogy a lagzin is végig jól rajtunk tartotta a szemét és nagyon kedves pillanatokat örökített meg. Örülünk, hogy áldoztunk a fotózásra, hiszen nem mindegy, hogy egész életünkben és azután mit nézegetünk majd mi és a családunk, barátaink. Nagyon köszönjük, hogy megtaláltuk Zolit, hogy vele fotózhattunk, és kívánjuk, hogy még sokan akadjanak Vele össze!

Ági és Szilárd

Ági és Szilárd jegyesfotói

Ági és Szilárd esküvői képei


barabasniki_csalad-112Niki, Ádám, Kata, Máté

Hááát igen. Életünkben először csináltunk ilyen, mármint családi fotózást. Több ismerős is elvitte kis családját valamilyen műterembe, ahol szép, beállított képek készültek róluk. Mivel sem nem a mi stílusunk az ilyen fotózás, másrész a gyerekeink sem az a nyugis fajták (inkább szélvészek) az ilyen típusú dolog szóba sem jöhetett. Aztán láttuk Hajni és Vili esküvő előtti képeit és rögtön felmerül bennünk, hogy klassz lenne egy olyan, “vállalható” közös kép, amin mind a négyen rajta vagyunk. Azt kell mondanom hogy ez sikerült. És nem csak ez. Az összes kép gyönyörű lett, az egész család olvadozik. És Zoli valóban profi, és kreatív. Kérte, hogy írjak negítvumot is, ha volt. Hát nem volt. És még csokit is kaptam szülinapomra.. )

Niki, Ádám, Kata, Máté képei


szofi_balint_10-233Nóra, Szofi és Bálint Anyukája

Marci és Bálint. Két jóbarát. Amikor a családi napközibe érve meglátták egymást, megszűnt számukra a külvilág. Hülyéskedtek, viccelődtek és állandóan csak nevettek együtt. Ilyenkor Marcit sem érdekelte amit az édesapja mondott neki, és Bálint sem hallgatott az én szavamra. Sebivel, Marci apukájával sokszor összefutottunk reggelente vagy délutánonként, amikor a csimotákat próbáltuk hazafelé irányítani. Halk szavú, visszafogott volt mindig, de határozottan terelgette/terelgeti Marcit. Látszik, hogy Marci a mindene. Ekkor még nem tudtam, hogy mivel foglalkozik. Bár párszor eszmét cseréltünk arról, hogy sajnos nem tudom a gyerekeket megfelelő minőségű képekben megörökíteni, mert vagy ciklonként átrohannak a képen, vagy direkt elfordulnak az exponáláskor (szóval valami mindig hibádzik a képen). A legnagyobb lelki fájdalmam az volt, hogy Bálint kisfiam nem mosolyog a kamerába….. Ő pedig a bölcsek nyugalmával hallgatta végig az okfejtéseimet. Aztán egyszer csak, az egyik karácsonyi ünnepségen, melyet a családi napközi rendezett a gyerekeknek és a szüleiknek, megjelent egy olyan fényképezőgéppel, amiről sejteni lehetett, hogy nem egyszerűen hobbiból tartja otthon a polcon. És csinált nekem egy olyan képet a gyerekekről és az apukájukról, ami egyszerűen tökéletes volt. Sőt, mi több, elcsípett egy hőn áhított mosolyt is Bálinttól. Úgy éreztem, hogy figyelt arra, amiről korábban meséltem neki, és pont azért kaptam ezt a képet ajándékba. :-) A formálódó szülői közösség és a Facebook eredményeképpen megismerhettem azt, hogy mivel is foglalkozik. Ő maga sosem reklámozta külön magát. Személyesen egyáltalán nem, és a facebookon is csak minimálisan. Ez is nagyon szimpatikus benne. Nem akarja a portékáját mindenáron az emberre tukmálni, ő csak csinálja a dolgát, és a képei beszélnek helyette. Az utolsó lökést a Jankáról és a testvéréről készült képek jelentették számomra. Különösen az a kép tetszik, ahol Janka az anyukája kezéért nyúl egy virágos réten. Azokban a képekben, amiket Sebi csinál, nincs semmi mesterkéltség, semmi művi. A színek, a fények, a kompozíció mindegyik képen tökéletesek. Az elkapott pillanat és a gyerek lénye a fontos és a természetesség, a játékosság, ami a gyerekekből árad. Ezeket adja vissza a képeken. Ezeket keresem én a képekben. Nem a kimódoltságot. Ez az egyik ok, amiért én bárkinek nagyon jó szívvel ajánlom őt, ha valaki gyerekfotózáson gondolkozik. Az biztos, hogy egyetlen gyerekfotózás sem lehet sikeres, élményekben gazdag, és nem születhetnek igazán átütő képek, ha a fotós és a fotóalanyok nem tudnak azonos hullámhosszon pendülni. Sebin látszik, hogy gyakorló apukaként tudja, hogy kell a gyerekekkel bánni. Kedves és határozott. Nem akar a szükségesnél jobban a gyerekek intim szférájába behatolni. Olyan ő, mintha a család jó barátja lenne, akinek történetesen van egy uszkve 4 kg-os, rettenetes nagy fényképezőgép a kezében, és nem fél azt használni a megfelelő pillanatokban.:) Ez a másik ok, amiért vele csináltatom majd a következő testvérfotózást is.

Szofi és Bálint képei


monikazoli_c_0629-122Mónika és Zoli

Nem is tudjuk, hol kezdjük hisz az előttünk szólóak már mindent leírtak… mennyire pontos, szerény, kedves, barátságos mindamellett hogy vérprofi. Sosem késik, mindig szinte azonnal válaszol emailre, sms-re, és egész lényéből árad a megbízhatóság. Az esküvőnkön Sebi volt a legbiztosabb, legmegnyugtatóbb pont, akire elég volt csak ránézni hogy megnyugodjunk kicsit az események forgatagában. :) Zoli/Sebi munkásságával először 2011 tavaszán találkoztunk amikoris az egyik kolleganőnk esküvőjére készített káprázatos jegyes és esküvői fotókat. (Nóri & Geri jegyesfotói, Nóri & Geri esküvői fotói) Már akkor beleszerettünk a képeibe :) Mikor idén a saját esküvőnket szerveztük nagyon megörültünk mikor az ajánlatkérésnél kiderült, szabad a hétvégéje. :) A férjemet, Zolit is sikerült pár perc alatt levennie a lábáról – és nemcsak a profi képeivel, hanem barátságos, közvetlen stílusával. Mi végig nevettük mind a jegyes, mind a kreatív fotózást, és ezt a jó hangulatot érezni minden képen. Zoli volt az egyetlen, aki nem nézett holdkórosnak, mert ragaszkodtam a napraforgókhoz egy jó kis nyári zápor után illetve, hogy ne legyünk restek kocsiba pattanni és utazni pár kilométert, hogy Hegyalján csináljunk kreatív képeket. :) És megérte… Egy nehezebb napon elég csak ránézni egy ilyen képre és rögtön mosolyt csalnak az arcunkra, nem beszélve a büszkeségről, amikor rokonaink/barátaink dicsérik a különleges képeket.

(És külön köszönöm a werkfotókat a fiúkkal! :) Annyira ők)

Hálásan köszönjük!

Mónika & Zoli

Mónika & Zoli jegyesfotói

Mónika & Zoli esküvői fotói

Mónika & Zoli jegyesfotózás werkvideó


vikipeti_eskuvoutan-086Viki & Peti

Zolira “véletlenül” találtunk még Januárban ajánlás útján. Az első személyes beszélgetésnél már biztosak voltunk benne, hogy Ő fogja a képeinket csinálni. Közvetlen volt, teli ötlettel és lelkesedéssel. Ránk nézett és előre tudta, hogy milyen beállításokat szeretne lencsevégre kapni. Volt egy jelmondata, amit mindig akkor mondott, amikor munka közben egy-egy kép láttán megdícsértük: “Nem én, hanem Ti vagytok a jók, én csak nyomogatom ezt a kis gombot…” Mint oly sok párnak, nekünk is a jegyes fotózás volt életünk első fotózása, de valahogy Zoli úgy tudta megoldani az egész szituációt, hogy azt éreztük, csak eljöttünk sétálni édes-kettesben. Ő pedig “csak” kattingatott… Az esküvőn kora reggeltől kezdve velem volt (a menyasszony) és végig barátként biztatott, ha gyenge pillanataimban izgultam, vagy akár a fátylam és a ruhám rendezésében segítségre volt szükségem. És ha ez még nem lett volna elég az élményekből, a kreatív fotózás mindent überelt. Egy teljesen külön napra szerveztük az esküvő és a nászút után.(újra: fodrász, smink, csokor stb :)) Zoli is nagyon rugalmasan kezelte az igényeinket. Mindenáron a Várban szerettük volna a beállított képeket (már a jegyesfotózásnál is, amikor az eső közbeszólt), azonban a Sors újra úgy hozta, hogy nem jutottunk el a hőn áhított helyszínre. Utólag természetesen nagyon örülünk, mert Zoli leszervezett nekünk egy stúdió-fotózást, ami minden várakozásunkat felülmúlt. A női nem nevében mondhatom, hogy minden kislány álma egy ilyen profi helyszínen egy ilyen profi fotós gépe előtt pózolni és úgy éreznie, hogy ő a legszebb. Nem tudtuk, hova lehetne még ezt fokozni, de Zoli tudta. Mivel látta rajtunk, hogy minden nagy élmény ellenére van egy kis hiányérzetünk a Vár miatt, küldött nekünk egy meglepetést: utómunka segítségével az egyik fotónkat átvarázsolta olyanná, mintha a Várban lennénk, háttérben a kivilágított Lánchíddal. Zoli, köszönünk mindent!

Viki & Peti

Viki & Peti jegyesfotói

Viki & Peti esküvő utáni fotói 


orsizoli_eskuvo-332Orsi & Zoli

Zolival több, mint fél évvel az esküvőnk előtt találkoztunk. Ő volt az első és az utolsó fotós, akivel személyesen találkoztunk :) , ami más szolgáltatóknál nem mondható el. Az első találkozás után már tudtuk, hogy nem kell tovább keresgélnünk, mivel minden megvan benne, amit mi fontosnak tartottunk az esküvői és jegyes fotóinkkal kapcsolatban. Személyisége, minőségi munkái, ember és érzelemközpontú képei egyből meggyőztek minket. :) Természeténél fogva nagyon kedves, barátságos; ezek azok a tulajdonságok, amelyek lehetővé teszik, hogy a fotózás közben ne görcsöljünk, hanem el tudjuk engedni magunkat, így természetes, sablonoktól mentes képek szülessenek. Rendkívül figyelmes, a polgári szertartás alatt például Ő vette először észre, hogy szükségem lenne egy papírzsepire, amit rögtön meg is kaptam Tőle. :) A szülők kérésére is odafigyelt, így készült pár nagyszerű kép a cicánkról és az esküvői kocsiról is. :) Ha a fotózás közben fáradni kezdtünk, Ő rögtön észrevette és beiktattunk egy kis pihenőt. :) Szuper volt, hogy a fotózás közben folyamatosan megnézhettük mi is a már elkészült képeket! :) Ami számunkra talán a legfontosabb tulajdonsága, hogy megbízható, pontos és precíz. Az e-mailekre mindig még aznap válaszolt, soha nem késett, sőt, mindenhol előbb ott volt, mint mi, mondhatni Ő volt az esküvő egyik legbiztosabb pontja! :) A képekért az egész násznép és minden ismerősünk odavan, és nagy örömmel fedezték fel, hogy róluk is készült egy-egy igazán jól sikerült lesi fotó. :) Zolit tiszta szívből ajánljuk mindenkinek, mi maximálisan meg vagyunk elégedve a munkájával, a képeket és a fotókönyvet azóta is nap mint nap nézegetjük! :)

Orsi & Zoli

Orsi & Zoli jegyesfotói

Orsi & Zoli esküvői fotói


nori-es-geri-20110514-057Nóri & Geri

Nálunk az esküvő szervezése Zoli lefoglalásával indult :-). Ezt pedig azóta is a legjobb, esküvővel kapcsolatos döntésünknek tartjuk. Amikor megláttuk a honlapot, már nagyjából akkor meg voltunk véve, de a személyes találkozó után lettünk biztosak abban, hogy nem keresgélünk tovább. A képek minőségéről azt hiszem nem szükséges sokat írnom, hiszen a honlapra feltöltött ízelítők magukért beszélnek. Minket az fogott meg, hogy Zoli képei sablonoktól mentes, kreatív munkák, amik nem a háttérre vagy egy extrém helyszínre, hanem a párra helyezik a hangsúlyt. Emellett Zolira maximálisan lehetett számítani, mindig pontos volt és megbízható. A fotózások során végig a mi igényeink számítottak és az, hogy az esküvőnk napja ne a rohanásról szóljon, hanem végig jó hangulatban teljen. A jegyes fotózás pedig hatalmas élmény volt, amit nagyon kár lett volna kihagyni. Valójában mi ezeket a fotókat jobban szeretjük az esküvői képeknél is, mert pont úgy mutatnak be minket, amilyenek a hétköznapjainkon vagyunk. Tehát Zoli teljesen beváltotta a hozzáfűzött reményeket és túl is szárnyalta azokat. Maximálisan meg voltunk vele elégedve mind szakmailag, mind emberileg. Nagyban hozzájárult az esküvőnk sikeréhez és tökéletes emléket biztosított a mi Nagy Napunkról. Mindenkinek ajánljuk Zoli munkáját, akik megunták a megszokott beállításokat és nem akarják végigfeszengeni a fotózásukat kitekert pózokban, hanem jól akarják magukat érezni életük egyik legszebb napján.

Nóri & Geri

Nóri & Geri jegyesfotói

Nóri & Geri esküvői fotói


evi_gyuri_eskuvo-183Évi & Gyuri

Olyan fotóst szerettünk volna, aki jó minőségben képes megörökíteni az esküvőnk legfontosabb pillanatait, aki olyan képeket készít rólunk és szeretteinkről, amit mind szívesen és büszkén nézünk később vissza. Mielőtt rátaláltunk Zolira, számos fotós ajánlatát megnéztük a neten, többükkel személyesen is találkoztunk. Volt köztük olyan, akinek a képei „átlagos” minőségűek voltak. Voltak művészlelkek, akik saját művészi ambícióikat igyekeztek előtérbe helyezni a fotókon, a párból azonban nem sok látszódott „kreatív” képeiken, persze mindezt horrorisztikus áron. Látva ezt a kínálatot, nagyon megkönnyebbültünk, mikor Zolival találkoztunk: fotói magas színvonalat képviseltek, beállításai ötletesek voltak, és a képek valóban a párról szóltak, akiket a lehető legjobb formájukban tudott visszaadni – mindezt korrekt áron. A saját tapasztalatunk ezt csak megerősítette, a képeinktől minden ismerősünk „el volt ájulva”. A találkozókon mindig pontosan jelent meg, e-mailjeinkre rendszerint még aznap válaszolt. Rokonszenves és segítőkész személyisége megkönnyítette a vele való közös „munkát” mind az előzetes egyeztetések, a jegyesfotózás, a nagy nap és az utómunkák során. Az ajándékba kapott jegyesfotózás kiváló alkalmat adott a fotózási helyszín és az előnyös beállítások feltérképezésére, az igények letisztázására. Mindez pedig nagy segítség az esküvő napján, amikor jellemzően szűkös a rendelkezésre álló idő. Minden esküvőre készülő párnak csak ajánlani tudjuk, és biztosak vagyunk benne, hogy nem fognak csalódni. Ezúton is köszönjük Zolinak a gyönyörű képeket, melyek segítenek méltó minőségben megőrizni annak a napnak az emlékét, amelyre annyit készültünk, és amely oly sok örömet okozott.

Évi & Gyuri

Évi & Gyuri jegyesfotói

Évi & Gyuri esküvői fotói


kriszti_miki_c-session-105Kriszti & Miki

Az első találkozásunkkor egy csomó képet mutattál, ami mind lélegzetelállítóan szép volt és elkezdtük mondani, hogy igen, ilyet mi is szeretnénk, meg olyat is. Örültünk, hogy mindegyikre mondtad, hogy lehet ilyet, meg olyat, viszont egy beállítást nem szerettél volna megcsinálni, a férj tenyerében a feleségest, amit később meg is értettünk, miért. (Most már nem is vágyunk rá. :)) Csak szerettünk volna valami poénos képet is… Kicsit furcsán jött le az elején, hogy akkor nem teljesíted a kérésünket és elkezdted mondani, hogy Te mit szeretsz, mit szoktál, stb… Szóval nekünk, a találkozónk végén úgy tűnt, hogy a Te elképzelésedbe márpedig ne is szóljunk bele. Ezért az elején nem is Téged választottunk. Viszont szerencsére mégis Rád esett a választás, ugyanis, akit előtted felkértünk, nem volt pontos, mindig későn, vagy egyáltalán nem reagált kérdéseinkre, Veled ellenkezőleg. Te végig korrekt, pontos voltál. Sőt, mikor láttad, hogy épp nem jó képeket csinálnál rólunk, akkor őszintén szóltál, hogy srácok, inkább most pihenjünk egy kicsit. A jegyes, első fotózástól nagyon féltünk, hogy fogjuk majd elengedni magunkat. De ahogy megláttuk az első képet, amit készítettél, rögtön jobban is éreztük és mertük elengedni magunkat. Nagyon jó volt az, hogy mindig mutattál képeket nekünk a fotózások során és figyeltél ránk, ha épp kimerülőben voltunk. Egyszer sem éreztetted velünk azt, hogy na most mennem kell, mára ennyi, végig lelkes voltál és ezt őszintén éreztük és most is köszönjük. Ez akkor látszott nagyon, amikor este fél nyolckor már fáradtunk, minden bizonnyal Te is, és nem azt mondtad, hogy “akkor sziasztok, lejárt a munkaidőm”, hanem azt, hogy pihenjünk 20 percet, mert ha még lejjebb megy a nap, még jobbak a fények… :) Ha éppen az auránkba akartál betörni, mindig közölted, hogy most akkor közelebb megyek, szóval ne ijedjetek meg. Végig kommunikáltál velünk, ami nagyon fontos volt számunkra. Az esküvőnkön is próbáltál minket megnyugtatni, hogy ne izguljunk, stb. Szívesen vetted, ha valami ötletünk volt és azt is ugyanolyan lelkesedéssel valósítottad meg, mint az általad elképzelt képeket. A buliról meg kb. mi küldtünk haza… :) Végig azt láttuk a nagy napunkon, hogy Te is jól érzed magad velünk és hogy ezt nem is kötelességből teszed. Rugalmasan kezelted a dolgokat, segítettél még cipekedni is és kérdezted, miben segíthetsz. A kreatív fotózás után meg haza is vittél minket… Egyetlen dolog van, aminek nem örültünk annyira, hogy valamikor mondtad, nem szereted az autós képeket. Valószínűleg nem jeleztük, hogy mi szeretnénk olyat, ezért nincs is képünk a menyasszonyi autóról és az éttermi díszítésről sem… De nem is ez a lényeg! Nagyon nem bántuk meg, hogy Téged választottunk, bátran ajánlani fogunk másoknak is! Ami a képek csomagolását illeti, az se volt kutya… :) Köszönjük, hogy velünk voltál hol láthatatlanul, hol láthatóan!!!

Üdv és köszi még egyszer: KriszMik

Kriszti & Miki jegyesfotói

Kriszti & Miki esküvői fotói

Kriszti & Miki esküvő utáni fotói


kinga_gergo_eskuvo-414Kinga & Gergő

Már az első találkozás nagyon kellemes volt Sebivel, egyből azonos hullámhosszon voltunk. Aztán a jegyesfotózáson kiderült, hogy nemcsak nagyon kedves, hanem a fotózáshoz is rendkívüli módon ért. Azonban ami világossá vált számunkra azon a napsütötte délutánon, az az volt, hogy teljes mértékben megbízhatunk benne, elengedhetjük magunkat a jelenlétében, nem kell pózolnunk, csak önmagunkat adni. Mindehhez hozzásegített Sebi közvetlensége, nyitottsága javaslatainkra. A Nagy Napot pedig úgy örökítette meg, hogy szinte észrevétlen maradt, mégse hiányzott egyetlen fontos pillanata sem. Őszintén mondjuk, hogy a szertartásról készült fotók egy teljesen más perspektívát mutatnak be, egy nosztalgikusan valódi érzést sugároznak. Mivel mi a Nap első sugaraira mondtuk ki a boldogító igent, a kreatív fotózás a reggeli fogadás utánra maradt. (Itt megjegyezném, hogy Sebi zokszó nélkül, pontosan megjelent a leányos lakáson hajnal fél 4-kor!) Ami az estébe nyúló fotózást illeti, az egy ÉLMÉNY volt. Úgy gondoljuk, hogy a szertartás után ezt a pár órát soroljuk a legemlékezetesebb pillanatok közé. Azon túl, hogy sztárnak éreztük magunkat (akiket egy papparazzi követ :) ), még rengeteget nevettünk is. Abból is látszik, hogy Sebinek mennyire a fotózás, illetve, hogy pontosítsunk a boldogság megörökítése a szenvedélye, hogy amikor mi már fáradtan rogytunk volna össze, Ő még ugyanolyan tűzzel folytatta volna tovább. Egy szó, mint száz Sebi személyében nemcsak egy profi fotóst ismerhettünk meg, hanem egy jókedélyű, igazi barátot is.

Sok-sok szeretettel és a leges-legmelegebb szívű ajánlással, Kinga & Gergő

Ui.: Még megjegyeznénk, hogy a házasság előtt álló összes lányvendégünk Őt akarja az esküvőjére fotósnak! :)

Kinga & Gergő jegyesfotói

Kinga & Gergő esküvői fotói


veronika-014Veronika

Ha újra fotókra lesz szükségem, nem kérdés, ismét Sebit hívom segítségül. Hogy miért? Három szó: türelem, kreativitás, minőség. Soha nem dolgoztam még olyan emberrel, akinek a hátán ennyi fát lehetett hasogatni :) – jelen esetben egy 6 órás, 5 helyszínes szakmai profilkép fotózásról beszélek. Külön élmény volt, hogy bár előre megterveztük a különböző helyszíneket, az utcán sétálva Sebit újra és újra megihlette valami: azt volt az érzésem, hogy akár egy szemetes mellett is pózolhatnék, az eredmény akkor is tökéletes lenne. Igaz, mi az ejtőernyőzésnek köszönhetően ismerősként dolgoztunk együtt, mégis abban biztos vagyok, hogy a professzionalizmusa és minőségi munkája nem csak a barátságunknak szólt. Kérte, hogy negatív észrevételt is írjak róla, hiszen abból mindig tanulhat: nos Sebi, bocs, minden elfogultság nélkül, de negatívumot nem találtam! Szuper vagy, hajrá!

Veronika fotói